Mariano Rajoy

Spanish ministre Mariano Rajoy va dir dissabte que vols no descartar ús dels poders constitucionals per treure de la Catalunya autònoma estatus si afirma que la independència com desenes de milers van sortir als carrers de convocatòria de les converses.

La rica regió nord-est de Catalunya, amb la seva pròpia llengua i la cultura, se celebra un referèndum el 1 d’octubre sobre la independència, fent cas omís de la cort constitucional espanyola que va dictaminar la il·legal de vot.

Fins ara, Rajoy ha mantingut vague en si va usar l’article 155, l’opció nuclear anomenada, de la constitució que permet li sac la Generalitat i en diuen un fresc eleccions locals.

En una entrevista amb el diari El Pais el dissabte Rajoy se li va preguntar si estava preparat provocar l’article 155 de la Constitució i va dir: “jo no descartar absolutament tot el que és la llei… Idealment, no hauria de ser necessari implementar solucions extremes però perquè això no succeeixi coses haurien de canviar”.

Desenes de milers de persones es van reunir per Espanya abans, el dissabte com Catalunya preparat declarar la independència de la resta del país, molts vestits de blanc i trucades per a xerrades desactivar pitjor crisi política Espanya durant dècades.

.

Demonstrators wave Spanish national flags as they stand by water on Colon Square during a protest for Spanish unity in Madrid, Spain, on Saturday, Oct. 7, 2017
Manifestants agitar banderes nacionals espanyols tal com estan per l’aigua a la plaça de Colón durant una protesta per la unitat espanyola de Madrid, el dissabte, 7 d’octubre, de 2017 Crèdit: Bloomberg

Tva dir autoritats catalanes al voltant del 90 per cent d’aquells que han votat recolzar una divisió d’Espanya. Madrid diu secessió és il·legal segons la Constitució de l’Espanya 1978. Veïns de Catalunya que s’oposen secessió àmpliament boicotejades vots.

Tell crisi és una prova polític per Rajoy, que ha estat intransigent. Unes 900 persones van ser ferits durant la votació quan la policia va intentar interrompre el vot, disparant bales de goma i multituds de recàrrega amb Porres.

L’estand-fora polític ha dividit el país, empès els bancs i empreses per moure el seu quarter general fora de Catalunya i mercat sacsejats confiança en l’economia espanyola, incitant les crides de la Comissió Europea per a líders de català i castellà per trobar un solució política.

Catalunya és un malson d’EU, allò és per què Brussel·les no intervenir”Espero que la Catalunya que fa pactes, és moderada i durant molts anys han contribuït a del Espanya creixement econòmic i millora en torna assistencial i riquesa. No pot ser en mans dels extremistes, els radicals i el (extrem esquerra secessionista partit) copa, “va dir.

However, Rajoy descartar amb mediadors per resoldre la crisi i també va dir que l’assumpte no obligaria a noves eleccions nacionals.

PROTESTES PACÍFIQUES

En les protestes pacífiques anomenats a través de 50 ciutats espanyoles el dissabte al matí, milers es van reunir vestida de blanc i portant banderoles crida per la pau i el diàleg entre els líders.

A Barcelona, els manifestants cantat “Parlem-ne” en català, mentre que molts dut a criticar líders polítics per no trobar una solució diplomàtica a l’impasse de signes.

“Això està produint una ruptura social a Catalunya i aquest ha de resoldre mitjançant el diàleg, mai mitjançant l’unilateralisme,” Jose Manuel García, 61, un economista que va assistir a la protesta vestides de blanc, va dir.

Protesters attend a demonstration called by the
Els manifestants van assistir a una demostració denominada “Parlem-ne” (estel, Hablemos) Associació per al diàleg a Catalunya el 07 de octubre de 2017 a Barcelona Crèdit: AFP

While catalana líder Carles Puigdemont ha dit que està obert a la mediació, Rajoy ha exigit va renunciar a la campanya d’independència abans es poden celebrar debats.

A milers es van reunir sota la bandera espanyola enorme a la Plaza Colón de Madrid banderes pròpies, cant i cantant “Viva España” i “Visca Catalunya”.

“He vingut perquè em sento molt espanyol i em fa molt trist el que ha succeït,”, va dir Rosa Borras, 47, un secretari aturat que s’havia Unit a una reunió sorollós al centre de Madrid.

Borras, portava un adhesiu de “Catalunya, US estimo” i envoltat de milers de banderes espanyoles, va afegir: “volia ser aquí per la unitat, perquè també em sento molt català. La meva família viu a Catalunya.”

PREOCUPACIÓ DE LA UE

Govern de Rajoy mobilitzar milers de Policia Nacional per aturar la votació jornada de, donant lloc a enfrontaments amb els votants potencials tractaven de tancar les meses a les escoles i treure d’urnes.

En l’entrevista de El Pais, Rajoy va dir la policia addicional al voltant de 4.000 portava a la regió quedaria fins que el conflicte havia estat resolt.

La violència policial va cridar condemna generalitzada i va obligar el govern per emetre una disculpa en divendres, tot i que les tensions continuen augmentant després dels informes dels plans per al Parlament a votar una declaració unilateral d’independència dimarts.

Categories: Blog

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *